Over Susan, de minimaliseercoach

Over Susan

De Minimaliseercoach

Over Susan

De minimaliseercoach

100+

Ambitieuze en hoogsensitieve vrouwen met een chaotisch en creatief brein in 1 op 1 trajecten gecoacht 

1000+

Deelnemers aan workshops en challenges

192.000+

less is much more Podcast beluisterd

Over Susan
In 2020 startte Susan van Schijndel met De Minimaliseercoach, aanvankelijk No Worries Lifechanging. Als transformatiecoach loopt ze al jaren voorop met haar minimaliseer mindset coaching. Susan heeft een krachtige methode ontwikkeld voor ambitieuze vrouwen en ondernemers met een creatief, chaotisch en snel overprikkeld brein.

In haar boek ‘De mindset van makkelijk minimaliseren’ neemt ze je mee in haar persoonlijke minimaliseerreis. Ze vertelt openhartig over haar eigen jarenlange minimaliseer struggles als hoogsensitieve onderneemster met een jong gezin en een chaotisch en creatief brein. En hoe haar minimaliseer mindset methode heeft geleid tot rust in haar woning en hoofd.

Tijdens een diepgaand coachtraject krijg je inzichten en tools aangereikt voor het opruimen en minimaliseren van spullen en het transformeren van belemmerende overtuigingen, gewoontes en gedrag. Zodat je een blijvende verandering kunt realiseren. Vele tevreden klanten gingen je voor. Bij wie Susan onder andere met opbergsystemen en dieptecoaching (leren loslaten en anders denken) de rust terugbracht in hun huizen en werkruimtes en de energie en het welzijn aanzienlijk verbeterde.


‘Ik begon met minimaliseren om rust in mijn huis te krijgen. Steeds was ik aan het opruimen. Het besef groeide dat ik te veel onnodige spullen had. Soms hield ik zelfs de gordijnen dicht voor de rommel. Ik wilde gewoon rust en ruimte! Daarnaast kwam ik er tijdens dit proces achter dat ik een chaotisch en creatief brein heb (ADD) en snel overprikkeld ben (hoogsensitief, HSS variant). Het roer moest om. Ik begon me te verdiepen in opruimtips, lifehacks, minimaliseren en de werking van je brein; hoe prikkels werken. En ik vond het antwoord dat ik zocht!’

‘Marie Kondo vind ik geweldig, alleen de opruimprojecten duurde voor mij te lang (druk met werken en gezin met jonge kinderen). En als ik vastliep kon ik aan niemand tips en begeleiding vragen. Ik verlangde naar rust, maar dan wel zo snel mogelijk, makkelijk en praktisch, omdat ik weinig vrije tijd had.’

‘Op basis hiervan ben ik zelf aan de slag gegaan met het ontwikkelen van methodes en technieken, waarin ik de (prikkel)verwerking van het brein heb meegenomen. Mijn minimaliseer mindset methode en praktisch werkende systemen geven razendsnel meer rust en een blijvend resultaat. Onze wereldreis in die periode was hiervan het bewijs. We zijn vijf maanden met het gezin op reis geweest met alleen handbagage. En we hebben 2,5 jaar met z’n allen in een geweldige tiny house (27m2) gewoond. Daarna zijn we nog een aantal keer verhuisd en net een nieuwe woning gekocht. 

‘In mijn omgeving keken ze met bewondering naar de omwenteling die we hadden gemaakt. Van chaos en te veel spullen naar rust, een wereldreis met alleen handbagage en de verhuizing naar een tiny house. Ik werd steeds vaker om advies gevraagd en deelde mijn methode met meer mensen. Omdat de aanvragen bleven stijgen, besloot ik er mijn werk van te maken. Ik heb al vele mensen mogen begeleiden naar meer rust in huis en een bewuster leven.’

‘Mijn missie is dan ook dat niemand belemmerd hoeft te worden door de ruis , schaamte en onrust van (overbodige) spullen en te veel opruimtijd. Ik wil je leren dat het anders kan, zodat je kunt genieten van het leven. En je mooiste leven kunt leiden. Daarvoor kijken we verder dan spullen, rommel en hoe je dingen opvouwt of opbergt. Je kunt pas iets écht veranderen als je je er bewust van wordt. Dan kun je de angel in de onderliggende lagen eruit trekken en een switch maken.´

´We gaan samen intensief aan de slag met je mindset, overtuigingen en gedrag. Hoe denk je bijvoorbeeld over jezelf en opruimen? Waarom doe je wat je doet? Wat zit er onder dit gedrag? Welke herhalende patronen hou je (onbewust) in stand? En welke conditioneringen van je ouders en omgeving hebben invloed op je? Goed om te voelen is dat het niet aan jou ligt. Er niks mis met jou, maar je mindset en (opruim)technieken mogen anders. Als ervaringsdeskundige ken ik de struggles maar al te goed. Inmiddels weet ik ook wat werkt en wat niet werkt. Bij mij mag alles er zijn. Ik geef je de ruimte om in alle vrijheid en veiligheid je verhaal te delen en vragen te stellen.’

‘Mijn methode werkt transformerend en geeft een blijvend effect. Geen opruimtips of trucjes die alleen op de korte termijn werken, maar coaching richting een verandering van binnenuit. Waardoor je anders gaat denken en doen, belemmerende overtuigingen en gewoontes loslaat en ruimte krijgt voor de dingen die echt belangrijk zijn in je leven. Ik maak een persoonlijk plan van aanpak, waarin onder andere een aantal sessies, persoonlijke begeleiding, support en antwoord op tussentijdse vragen zijn opgenomen. Anders dan bij een online training zonder support ben ik er voor je als je vastloopt. ´

 Leuke feitjes over mij. 

Wist je dat …

 • Susan vele mensen online begeleidde naar meer rust in huis en vrije tijd…
 • je Susan en andere minimaliseerders online kan treffen als je deelneemt aan een challenge of tijdens een van de magic minimaliseer sessies tijdens een traject
 • Susan jarenlang zelf gestruggeld heeft met te veel spullen en chaos.
 • Susan door de jaren veel kennis heeft opgedaan (onder andere in Japan) over zo optimaal mogelijk omgaan met ruimte, woongenot en multifunctioneel inzetten van ruimtes en items, het brein, prikkelverwerking, hoogsensitiviteit, werken met energie, bewustzijnsontwikkeling, familieopstellingen en systemisch werken.
 • Susan nu geniet van blijvende rust, ruimte en overzicht door haar zelfontwikkelde tools.
 • Susan gek is op reizen, van zon en warmte houdt en met het hele gezin een wereldreis heeft gemaakt ( van 5 maanden met alleen handbagage.)
Over Susan, de minimaliseercoach
 • Susan ook de succesvolle Less is much more podcast heeft waarin ze veel minimaliseertips deelt (185.000+ keer beluisterd).
 • Veelgestelde vragen

  Waarom ben je minimaliseer en mindset coach geworden?

  Ik ben zelf ervaren en bij veel mensen gezien wat de impact is van te veel spullen, inefficiënte (opberg)systemen en een verkeerde mindset. in combinatie met een chaotisch en creatief brein (add) wat snel overprikkeld is (hsp/hss) is dat een enorme uitdaging. Dan ben je te veel kostbare tijd kwijt aan opruimen, organiseren (nadenken wat je waar weglegt) en schoonmaken. Tijd die je ook kunt besteden aan leuke dingen. Een moment voor jezelf, je hobby’s en tijd met je gezin en andere dierbaren. Door mijn jarenlange minimaliseerervaring en het uitproberen van opruimtechnieken (waarvan er veel niet werken) heb ik een effectieve en snelle opruimtechniek ontwikkeld wat voor iedereen werkt die bereid is een shift te maken en door te pakken. Mijn kennis en ervaring deel ik graag met jou, zodat jij ook meer rust, ruimte en tijd kunt realiseren.

  Ik kan wel opruimen maar alleen het niet netjes houden en ik heb teveel spullen..... Ik heb al veel tips geprobeerd maar nog niet het resultaat wat ik wil,heb ik dan toch een minimaliseer en mindset coach nodig?

  Dat je op mijn website kijkt, betekent dat je naar manieren zoekt om je huis sneller op orde te krijgen en netjes te houden. Daar kan ik je bij helpen. Op internet is veel informatie te vinden. Je kunt van alles uitproberen, wat tijd kost. Opruimen is ook niet de oplossing... sterker nog als je al langer dan een jaar bezig bent met zoeken en proberen dan heb je het op een andere laag te zoeken. En blijvend effect ga je krijgen door de onderliggende lagen aan te pakken... Patronen, conditioneringen en mindset, op het moment dat je daarin leert loslaten dan shift de rest razendsnel mee. Het is innerwerk gecombineerd met praktische handvaten Door mijn jarenlange ervaring met minimaliseren kan ik je in een korte tijd veel sneller vooruit helpen met advies op maat. Mijn minimaliseer mindset methode en praktisch werkende systemen zorgen voor blijvende rust en meer tijd voor andere dingen.

  Ook Olympische sporters en succesvolle zakenmensen hebben coaches om aan zichzelf te werken, hun mindset te verbeteren en op alle lagen te groeien als mens. Dus waarom zou jij jezelf geen transformatiecoach gunnen? Zeker als je elke dag te veel tijd kwijt bent aan opruimen en organiseren. En dan hebben we het nog niet over bijkomstige irritaties, frustraties en ‘errors’ in je hoofd… Jij bent het allerbelangrijkste in je leven en verdient ook het allermooiste leven.

  Ik heb niet veel tijd, is dit dan wel iets voor mij?

  Juist dan is het geschikt. Mijn methode is speciaal gemaakt om snel, makkelijk en effectief te zijn; als je weinig tijd hebt. Door aan de slag te gaan met de onderliggende lagen en die te combineren met praktische handvaten ga je juist veel meer tijd over houden. Met de skills die je leert, en energetische ballast en ruis die je los gaat laten gaat alles 10x zo makkelijk en snel.

  Ik heb kinderen, kun je mij ook helpen om een systeem te bedenken voor hun spullen?

  Absoluut. Ik heb zelf twee kinderen van 8 en 10 jaar oud, en bij tientallen klanten hier ook systemen en advies op maat voor gemaakt.

  Welke pakketten en trajecten bied je precies aan? 

  Ik bied een aantal pakketten en memberships aan, waarin je kunt kiezen voor de mate van begeleiding.

  Maandelijks loslaat membership: Als je veel zelf wilt doen, informatie en inspiratie wilt ( online leeromgeving boordevol informatie) en om gemotiveerd te blijven en als stok achter de deur. Ook als je het fijn vind om elke maand deel te kunnen nemen aan een magic minimaliseer morning sessie van 2 uur met gelijkgestemde dames.

  Optimaliseersessie 30 min: als opfrissessie, voor als je nog  één ruimte wilt aanpakken, finetunen op de visuele rust of een vraag hebt over een bepaalde indeling of systeem te finetunen. Daar gaan we mee aan de slag tijdens een optimaliseersessie.

  Deep dive sessie: als je nog enkele twijfel items hebt waar je een definitieve keuze voor wilt maken en tegen bepaalde conditioneringen aanloopt. Daar kan ik tijdens een deepdive call op ingaan.

  Ultimate Release intensive:  (vier maanden): Samen aan de slag met jouw transformatie, in mindset, het herkennen en loslaten van belemmerende overtuigingen, patronen en conditioneringen. Mindset en innerlijk werk gecombineerd met praktische handvaten op maat voor jouw huis die je direct kan toepassen. Een kickoff sessie van een uur om een plan van aanpak te maken op jouw wensen. Tijdens het traject nog een deepdive call van een uur om in korte tijd een grote transformatie te maken en alle energetische ballast ook op te lossen zowel in je mind als in je huis. Gedurende het traject heb je onbeperkt toegang tot mijn support via whatsapp om al je vragen te kunnen stellen. En na een half jaar een update en finetune sessie van 30 min.

  Ultimate Release Exclusive: 1-op-1 coachingstraject (vier maanden): als je in een korte tijd je huis en bewustzijn diepgaand wilt transformeren. Energetische ballast en ruis wilt loslaten en dit samen met mij wilt aanpakken waarbij ik ook 3x bij jou thuis kom (Plaatsen hiervoor zijn beperkt)  


  Twijfel je over een pakket?

  Neem dan vrijblijvend contact op. Dan kijken we welk pakket het best bij jouw vraag past.

   

  Ik weet niet waar ik moet beginnen, het is zoveel, wat nu?

  Geen probleem, ik help je graag. Neem dan vrijblijvend contact op. Dan kijken we welk pakket het best bij jouw vraag past.

  Ik heb nog een andere vraag of ik weet niet welke keuze ik moet maken.

  Bel, app of mail mij dan voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ik beantwoord je e-mail binnen 48 uur.